e
Banner

Etiketler: denizyolu taşıma



İller Bazında Denizyolu Taşıma İstatistikleri



Üç tarafı dört denizlerle (Karadeniz, Marmara Denizi, Ege Denizi, Akdeniz) çevrili bir yarımada üzerinde bulunan Türkiye’nin 779 bin 452 km2 alanını kaplayan büyük parçası Asya’da yer alırken, diğer 23 bin 764 kmkısmı Avrupa kıtası üzerinde yer alıyor.





Konteyner elleçleme kapasitesi 32 milyon TEU’ya çıkacak



 Deniz Ticareti Genel Müdür Vekili Mustafa Çalışkan, toplamda 4,3 milyar dolar yatırım yapılması planlanan Çandarlı, Mersin ve Filyos’ta dahil planlanan yeni liman projeleri tamamlandığında konteyner elleçleme kapasitesinin 32 milyon TEU’ya ulaşacağını söyledi. 




COSCO Shipping Güney Asya -Türkiye transit süresini 13 güne indiriyor


Yayın: 20-06-2017
Kategori: Denizyolu

COSCO Shipping, 2 Temmuz’da Karaçi'den Güney Asya ve Doğu Akdeniz arasında GEM2 hizmeti başlatacağını duyurdu. Firma bu hizmeti, Ocean Alliance partnerleri olan CMA CGM ve APL ile işbirliği içinde işletecek.




UECC yılda 1.7 milyon araç taşıyor


Yayın: 28-06-2017
Kategori: Denizyolu

“Short Sea Ro-Ro” taşımacılığı alanında Avrupa’nın lider lojistik hizmet sağlayıcıları arasında yer alan UECC, liner servisleriyle puan topluyor. Yılda 34 farklı Avrupa Limanına 3500 den fazla uğrak yaparak, 1.7 milyon adedin üzerinde araç taşıması gerçekleştiren şirket, filosuna kattığı dünyanın ilk LNG ile çalışan Car Carrier gemileriyle de çevreci kimliğini güçlendiriyor. 




Barsan deniz yolu taşımacılığında da iddialı…


Yayın: 24-08-2020
Kategori: Lojistik

Dünyanın gayri safi milli hasılası en büyük ülkelerinde faaliyet gösterdiklerini ve 81 lojistik merkeziyle hizmet verdiklerini belirten Barsan Global Lojistik (BGL) Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Çaptuğ, “Müşterilerimizin transit süre ihtiyaçlarına göre gerekli analizleri yaparak, alternatif rota ve armatör opsiyonlarla butik hizmet veriyoruz. Uzak Doğu ve Amerika’da sahip olduğumuz NVOCC belgeleri ile deniz yolu taşımacılığında iddialıyız” dedi. 




JadeWeserPort, Avrupa’dan Asya’ya bağlıyor



Konteyner taşımacılığında Almanya’nın üçüncü büyük limanı olan JadeWeserPort Wilhelmshaven Limanı’nı, 7 büyük gemi operatörü sefer planlarına dahil etti. Uğrak noktaları arasında Mersin Limanı’nın da bulunduğu bu seferlerle JadeWeserPort, Kuzey ve Doğu Avrupa’yı Asya’ya bağlayan önemli bir merkez haline geldi. JadeWeserPort Genel Müdürü M. Andreas Bullwinkel ve JadeWeserPort Satış Müdürü Ingo Meidinger, limanın sunduğu avantajları anlattı.




Tamer Kıran: Denizciliği kamu-özel sektör işbirliğiyle büyütebiliriz


Yayın: 27-07-2021
Kategori: Denizyolu

Türkiye’nin 2030’da 50 milyon DWT ile ilk on ülke arasına girmesi için mevzuata dayalı olarak denizcilik sektörünün gelişimi önündeki kısıtlamaların kaldırılması gerektiğini belirten İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) Başkanı Tamer Kıran, denizciliğin kamu ve özel sektör işbirliğiyle büyütülebileceğini söyledi.